Loterias y Apuestas del Estado (2)

30 berichten Terug Verder

Van: Rinja [9 april 2008]

Hai hai, zo dat was even vijf keer het mailtje nalezen, of dat ik het wel goed zag? Heb nog maar even niets tegen de anderen gezegd, eerst even laten zien aan m'n vriendin en kijken wat zij er van zegt. Tja, form uitgeprint en eerst maar 'ns even op internet zoeken of er iets van bekend is. En... jawel hoor, daar zijn we dan ... wat zijn sommige mensen toch ook ... toch. Maar gelukkig dat je toch nog het besef hebt om navraag te doen en niet klakkeloos in te vullen en op te sturen. Pfff morgen dan maar gewoon weer aan 't werk, hihi.

Van: M.R. [28 januari 2008]

Hoi, geen brief ontvangen, maar wel een mailtje dat ik met mijn e-mailadres een bedrag van 615.810,00 heb gewonnen. Ik ben blij dat we het niet vertrouwden, en op internet zijn gaan zoeken zodat we op deze site terecht kwamen.

Van: Petra Dippell [24 januari 2008]

Hallo,
Net de bewuste brief ontvangen, ook hier? Ik ken niemand in Spanje wie schrijft mij nu. Al lezend vind ik het heel vreemd dat je op zo’n slordig velletje zonder een originele handtekening zomaar 615.810,00 euro krijgt voor een loterij waar je nooit iets van hebt geweten. Op 6 dec. de trekking, ach van de Sint wat lief, brief datum 21 januari die heeft er wel lang over gedaan. Dus ook maar eens invoeren in Google en ja hoor: Nep. Wel jammer, tegelijk met de brief een brief van de BankGiroLoterij. Daar alleen een gratis extra lot voor 1 maand, misschien wordt het nog wat. Bedankt voor het forum, ik neus verder of het zin heeft er nog verder iets mee te doen.

Van: Pat [4 januari 2008]

Hoi,
Ook wij kregen er eentje. In 2008 zijn ze dus ook actief helaas. Niet op reageren daar krijg je alleen maar problemen mee! Een jaar of vier vijf geleden is het op tv geweest. Het zijn Afrikanen die vanuit Spanje vooral Nederland belagen met dit soort brieven. In de brief staat dat je zes ton krijgt uitgekeerd en dat je 10% naar een bankrekening van hun moet overmaken. Vul je alle gegevens in en ga je akkoord met de voorwaarden, gaan ze je na een tijdje bellen met de vraag eerst de 10% naar hun over te maken, omdat er iets mis zou zijn met de uitkerende instantie. Zodra je geld hebt overgemaakt krijg jij pas het geld. Als dit trucje van de duizend keer 10 keer lukt, is dat toch een geslaagde operatie lijkt me zo?
Tip: Mocht je je geld al kwijt willen raken aan onzin, maak het dan liever naar mij over... ik weet het wel goed te besteden.

Pat.

Van: Ruud S. [16 november 2006]

Nou mensen, eergister de bekende brief ontvangen! Wij trappen daar gelijk niet in. Het is echt een kneus die de brief in elkaar heeft gezet. Mijn vrouw heeft vandaag de brief + enveloppe bij de politie afgegeven. Ik weet dat het nu weinig zin heeft, maar als iedereen die brief + enveloppe (belangrijk vanwege postzegel, stempel, enz.) aan de politie afgeeft, komt het vanzelf weer in de media. Misschien komt er dan wel een internationaal onderzoek. Zoniet, dan is het in de media geweest, en hebben we zo andere mensen opnieuw gewaarschuwd.

Vele groeten, Ruud.

Van: Herman, Amsterdam [18 september 2006]

Het is nu maandagochtend 06.00 u. De champagne zit nog in mijn hoofd en veel nachtrust heb ik niet genoten. Gisteren kwam ik thuis en kreeg ik een brief onder mijn neus van de Loterias y Apuestas del Estado. 615.810,00 euro zou ik hebben gewonnen. De brief kwam uit Sevilla. Ja, daar waren we geweest en daar hadden we drie jaar geleden een auto gehuurd. Zou het daarmee te maken hebben? En ben ik wellicht vergeten dat ik me bij het afsluiten van verzekeringen had verbonden aan een lot? De fantasie hier in huis sloeg op hol. Zou het er dan toch van komen om een huis te kopen in Amsterdam en ook nog ééntje in Argentinie, waar één van ons vandaan komt. En wie zouden we mee laten genieten van de gewonnen som geld? De hele nacht liggen woelen in bed en er zelfs over gedroomd. Maar de alarmbelletjes gingen eerder af dan mijn wekkerradio. Binnen no time vond ik het antwoord bij o.m. dit forum en ben ik blij dat ik niet zo naïef ben geweest om de aanwijzingen in de brief te volgen. Gelukkig kunnen we hier in huis nog dagdromen en het was lekker om weer eens champagne te drinken. Maar ik heb me ook een hoop ellende bespaard en nu het licht wordt en ik naar buiten kijk en geniet van het uitzicht, besef ik dat ook het wonen in deze huurwoning me na 17 jaar nog steeds kan bekoren.

Van: Frans Clement [11 september 2006]

Het is vandaag 11 september, een dag die ons doet denken aan de aanslagen op de Twintowers. In deze tijd - heb gisteren op BNN de film Fahrenheit 9/11 gezien - roepen de aanslagen bij verschillende groepen twijfels op. Twijfels van oplichterij, samenspanning en leugens. Terwijl ik hieraan zit te denken komt de postbode. Een brief uit Spanje. Nee niet van Tenerife (daar woont mijn schoonvader) maar uit Madrid. Misschien is hij op vakantie. Nee dat kan niet want mijn naam is getypt en, net als in het telefoonboek, niet compleet. In dit geval weet ik al gelijk dat het junkmail is. Toch nieuwsgierig open ik de brief. En wat zie ik? Ik heb zonder dat ik zelf een lot gekocht heb een loterij gewonnen! Een bedrag van 615,810.00 euro. Wel vreemd geschreven dat geldbedrag maar gelukkig zetten ze het bedrag ook in geschreven vorm zodat ik me niet kan vergissen. Het maakte mijn dag weer helemaal goed. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel te vertrouwen zijn en gewoon een geldbedragje voor je winnen.

Van: Gijs Doeglas [11 september 2006]

Ja, ik heb de brief vandaag ook gekregen, met hetzelfde bedrag. Ik vraag me af wat er gebeurt als je de boel ingevuld terugfaxt, wordt dan je rekening geplunderd?

Recht & Krom: Dat is heel goed mogelijk, probeer het maar niet uit.

Van: Janine Schepers [4 augustus 2006]

Dan laat ik ook maar even van me horen, wij hebben vandaag ook zo'n mooie brief ontvangen, zelfde bedrag € 615.810. Ik moet zeggen: was het maar waar. Maar dat zou natuurlijk veel te mooi zijn. Heb wel een mailtje naar Tros Opgelicht gestuurd, misschien doen zij er wat mee.

Van: Martin Giesbers [2 augustus 2006]

Hallo, ook ik ontving vandaag een bericht dat ik € 615.810,00 had gewonnen. Natuurlijk was ik dolblij, want wat kun je daar niet allemaal mee doen? Toch wilde ik via internet eens kijken wat dat dan wel voor loterij was, en zodoende belandde ik op deze site. Nu na het lezen van alle reacties heb ook ik besloten om aangifte te doen van een poging tot oplichting. Het zal niet veel uithalen, maar je weet maar nooit! Ik hoop dat deze goochemerds worden opgepakt en levenslang de cel in moeten.
Groetjes,
Martin Giesbers.

Van: Babs [1 augustus 2006]

Ja hoor, ook in juli is het raak. Ook ik heb een prijs van € 615.810 gewonnen. Jippie dacht ik en ik moest er gelijk erg om lachen. Erg professioneel ziet de brief er niet uit. Eerst maar even op Google kijken dus, voordat ik ze allerlei gegevens verschaf en al snel blijkt dat er geen loting heeft plaatsgevonden op 27 juni en ook de winnende cijfers zijn nergens te bekennen. Tja, niets van waar dus, maar ze weten wel erg veel van je als je er wel intrapt! Oppassen dus!
Babs.

Van: John Eijsbouts [26 juli 2006]

Hoi allemaal, zoals zo velen kreeg ik een brief, waarin ik tot mijn verbazing zo'n 615.000 euro rijker werd. En dat zonder me ergens bewust van te zijn. Ik had nergens aan meegedaan, geen bank overvallen, geen geld witgewassen. Niets van dat alles. Er werd me gevraagd allerlei gegevens op te sturen en dan maar even af te wachten. Ik heb een kort moment getwijfeld, maar ik vond alles nogal amateuristisch en verdacht overkomen. Een korte zoektocht op internet bracht me bij jullie forum en eventuele mogelijke twijfel was toen toch echt wel verdwenen. Gewone oplichterij dus. En fijn dat ik in jullie forum zoveel informatie tegenkom. Ik zal de betreffende brief even afgeven bij de politie. Wie weet kunnen ze er iets mee, al heb ik mijn twijfels.

Van: Agnes Colenberg [10 juli 2006]

Dat was even schrikken: We zijn op vakantie geweest en dan ligt er een brief van een week oud op me te wachten. Ik heb 6 ton in euro's gewonnen met een loterij in Spanje. En daar waren we in februari nog. Maar we moeten nu wel binnen drie dagen reageren. Raar is wel dat die trekking al van twee maanden geleden was en dit de eerste brief die we erover krijgen.

Nou ja, ik had wel nergens een lot van gekocht of zo, maar het is van een of andere promotie-campagne en ze verloten de poet onder 25.000 buitenlanders. Het is een enorme mazzel dat ik er daar een van was, toch? Ja, toch? Of niet?

Eerst maar eens gebeld met de vriendin die mee was naar Barcelona. Zij kent tenslotte Spaans. Al is de brief in het Engels gesteld, misschien weet zij meer over Spaanse loterijen.

Terwijl we ons bezighouden met dagdromen over het huis voor de woongroep dat we nu kunnen gaan bouwen, houd ik ondertussen het watermerk van het briefpapier tegen het licht en ontdek dat ook dit geprint is. Zonder watermerk op briefpapier van een bank geloof ik er niet meer in. En dan ontlaadt de reeds opgelopen spanning zich letterlijk: met de telefoon nog in de hand spoed ik mij naar het toilet. Helaas kom ik daar te laat aan. En samen met het waswater uit de wasmachine verdwijnt ook de droom over snel een eigen woongroephuis door de afvoer.

Mijn brief was van 30 juni 2006. Met alleen op de enveloppe mijn juiste naam en adres. Zoals dat in het telefoonboek staat. In de brief zelf staat geen enkele naamsvermelding meer. Terugsturen van mijn gegevens moest op een papiertje van de Seguros Bilbao, afdeling Grupo Bilbao Security compagny s.l.

Ze zijn dus nog steeds bezig. Vanmiddag ga ik ermee langs de politie, misschien zijn zij geïnteresseerd.

Recht & Krom: Voor de politie hebben deze zaken de allerlaagste prioriteit, omdat de oplichters in een ander land zitten en hun mededeling nogal erg ongeloofwaardig is.

Van: Susan [16 juni 2006]

Hallo, ik heb gisteren ook een brief gehad, er stond in dat ik 615.810.00 had gewonnen. Eerst dacht ik: dit kan toch niet waar zijn, heb ik echt zo veel geld gewonnen? Ik heb naar dat nummer gebeld wat er op de brief stond en hij zei van ja, je heb echt gewonnen. Mijn vriend en ik dachten ook echt even van, yes we zijn rijk!
Maar we hadden toch wat twijfels en we zijn gaan zoeken op het internet en ja hoor, het blijkt allemaal nep te zijn!
Het zijn gewoon oplichters! Wij gaan ermee naar de politie en we hopen dat ze er wat aan kunnen doen.
Groetjes.

Van: J.H.F.M. [31 mei 2006]

Wij denken dat we weten hoe deze oplichters aan de adressen komen: Er wordt gezocht in telefoongidsen.
Wij hebben een spelfout in onze naamsvermelding die alleen in een telefoonboek voorkomt. En laat er vandaag nu net een brief uit Spanje komen met die spelfout in onze naam ... etc. Inderdaad even googlen en je vindt al snel dit forum!
Toch wel een beetje jammer hé dat we niet rijk zijn.


Terug Verder